Kindertandheelkunde – Tandarts Steenbergen Tilburg – Tilburg

Kindertandheelkunde

Gewoon gaaf gebit.

Op jonge leeftijd is een goede mondgezondheid erg belangrijk. Een gezond kindergebit leidt namelijk tot een gezonder volwassen gebit. Wij adviseren dan ook om kinderen op tijd te laten beginnen met het bezoeken van de tandarts.

Vanaf twee mee naar de tandarts

Neem je kindje vanaf de tweede verjaardag mee naar de tandarts. Dan kan het rustig wennen aan de omgeving en het liggen in de stoel, zonder dat we daadwerkelijk behandelen. Zo wordt onze praktijk een fijne plek voor uw kind om te bezoeken en voorkom je angst.

Melk- en blijvende tanden

Kindertandheelkunde richt zich op mondzorg van kinderen tot 18 jaar. Deze mondzorg varieert van preventie en controle tot het uitgebreid vullen van melk- en blijvende tanden. Kindertandheelkunde vraagt op sommige momenten iets meer geduld en een andere aanpak dan de ‘normale’ tandheelkunde bij volwassenen. Het is voor kinderen erg belangrijk dat ze weten wat er gaat gebeuren, zodat ze niet bang zijn voor het onbekende.

Gratis mondzorg voor kinderen

Goed om te weten: algemene tandheelkundige zorg van kinderen tot 18 jaar valt onder de basisverzekering en wordt hierdoor volledig vergoed. Voor de kosten geldt geen eigen risico. Voor specialistische zorg zoals beugels, kronen en bruggen gelden andere voorwaarden.